BLOG DE VALENCIÀ J. MIQUEL LILLO

IES ISABEL DE VILLENA VALÈNCIA

La dièresi. Unitat 1.

Posted by jmiquel2 a Novembre 25, 2014

La dièresi

Ací teniu un vídeo explicatiu

Exercicis

Restituïu les dièresis

Vaig trobar aquell home malgeniut especialment rabiut i em va deixar molt amoinat. La seua mirada traslluia ambiguitat. I no era la primera vegada: ja l’havia vist en diferents ocasions arruinar la continuitat dels projectes del nostre veinat. Alguns el consideraven un traidor; alguns altres deien que la seua vacuitat tenia l’origen en la seua viduitat. Perquè la seua dona havia sigut una heroina diurna de força increible, però el consum de cocaina li va produir trastorns esfereidors i un decaiment generalitzat que li va malmetre la força. Ell, amb la pruija de salvar-la, encara ho va empitjorar tot, perquè la va aillar i això va provocar el suicidi de la dona.

Col·loca la dièresi en les paraules que ho necessiten.

Suissos, genuines, ambigues, veina, obliques, paisos, conduien, antigues, agraia, traduia, obeies, reduim, substituim, ruina, questió, linguística, diurn, fortuit, gratuit, suicidi, aillar, pinguï, peuc, raim, terraqui, envait, maleit, produit, reull, amoinis, quocient, truita, ateisme, conduiria, jesuita, europeista, aiguera, exiguitat, oida, copiin, enviin, confluis, seguent, agraiment, cloissa, bilingue, posseia, unguent, aillament, contigues, produien, proveiment, transeunt, suicidi, rabiuts, atapeit, Montjuic. ixò va provocar el suicidi de la dona.

Us deixe més avall un vídeo explicatiu sobre el tema.

https://media.upv.es/player/?id=3f587f35-e271-4540-82e3-b1df671dd285&autoplay=true

2 Respostes per a “La dièresi. Unitat 1.”

  1. Cristian Rodríguez (1r batx) said

    Bona entrada Miquel, amb informació molt útil encara que un poc concentrada i difícil d’assimilar a la primera. Potser un breu resum elaborat per un alumne desperte més interés per aprendre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: